OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1970'li yıllarda okulumuzun semti,bağlık durumundaydı.Lojmanların bu mevkiye yakın oluşu,aynı zamanda çevrenin okula olan büyük ihtiyacı nedeni ile bağlık mevkii istimlak edilerek okul yapılması uygun görülmüştür.

Okulumuz 1973 yılında Emek İlkokulu adı ile eğitim- öğretime açılmıştır.Okulun yapımı için gerekli para Subay ve Astsubay eşlerinin düzenlediği çaylarda,yaptıkları kermes satışlarından ve sivil halkın da katkılarıyla sağlanmıştır.Fethi ESENER Paşa'nın eşi Nebahat ESENER Hanımefendi bu çayların düzenlenmesinde önderlik etmiştir.

Okul taban ve duvarları parçalar halinde fabrikalarda parsellenerek, pprefabrik bir bina olarak inşa edilmiştir.İlk bakışta baraka görünümündeydi.Aynı okul bahçesinde Unilever-İş A.Ş. 1989 yılında şimdiki binayı yaparak Milli Eğitime bağışladı.Yeni yapılan okul 1989-1990 Eğitim- Öğretim yılında İlköğretim okuluna dönüştürüldü..2012-2013 Eğitim- Öğretim yılında yeni eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte okulumuz Unilever-İş okulu olmuştur.

Yayın: 05.10.2023 - Güncelleme: 05.10.2023 16:15 - Görüntülenme: 247